Ga naar:

Combinobis, Sustainable Performance and Meaningful Changes

'Wil je iets veranderen, wil je iets nieuws creëren, dan moet je sturing geven aan het bewustzijn. Bewustzijn is in feite beseffen, weten en erkennen hoe het gesteld is met jezelf, maar ook in samenhang met de organisatie als geheel en met de omgeving.'

Sibo van Veen is in de jaren zeventig opgeleid in de elektrotechniek, maar voelt zich daar niet op zijn plek. Hij gaat sociale studies doen, gaat in de bedrijfsvoering en directies bij diverse semi-overheden en private organisaties om uiteindelijk bij de arbeidsreintegratie terecht te komen.

 

In 2002, na een pelgrimage naar Santiago de Compostela, richt hij CombiNobis op. Hij groeit daarna steeds dichter toe naar zijn idealen. Steeds meer geeft hij vorm aan zijn leven vanuit het idee dat veranderen plezier, schwung en ritme geeft. En hij heeft er plezier in dat aan anderen door te geven. Meer weten over Sibo van Veen, ga naar  personalia.

Sibo van Veen heeft sinds 2002 de bij hem passende visie op advies, begeleiding, coaching, conflikt beheersing en bedrijfsgroei ontwikkeld. En voorzien van de voor hem belangrijke echt DUURZAME aanpak methoden.   Driekwart van alle veranderingsprocessen misluk omdat het om het veranderen gaat. Dat is niet nodig. Dat moet stoppen!. Het gaat hem om het het werkelijk kunnen groeien en verwezenlijken.

 

De revolutie kan van binnenuit starten door te werken met Gideons Gezellen, een vinding van adviseur Sibo van Veen. Lees meer over de aanpak met de Gideons Gezellen.