Ga naar:

Combinobis, Sustainable Performance and Meaningful Changes

'Martin Luther King had een 'droom' , geen planning.'

Verandertrajecten in een bedrijf of organisatie mislukken vaak en brengen niet de gewenste resultaten. Toch is vernieuwen, vooruitgaan, van tijd tot tijd noodzaak. Al naar gelang de behoefte en de noodzaak van een organisatie, biedt CombiNobis een programma op maat .

 

De afgelopen jaren heeft Van Veens bedrijf zich gespecialiseerd in het beter gebruiken van het bewustzijn en humaniseren van organisaties. Wat was ook alweer de bedoeling van het bedrijf, van mijn professie en van mijzelf. Daar is echte winst te behalen, economisch en sociaal. De evolutie die van binnenuit kan starten door te werken met Gideons Gezellen, een vinding van en een werkwijze van adviseur Sibo van Veen.

Medewerkers willen graag het beste van zichzelf geven in een bedrijf, maar ervaren vaak tegelijkertijd dat hun priveleven hun talent, kracht, passie en verantwoordelijkheidsgevoel veel meer aanspreekt dan hun werk. Systemen, administratie, protocollen enz. belemmeren hen en hun motivatie.

 

Leidinggevenden daartegen zien niets liever dan dat hun personeel zich verantwoordelijk, creatief, adaptief, flexibel en gedreven inzet voor het bedrijf. Maar ook hier werken systemen, administratie en protocollen enz. niet echt mee

 

Er is een kloof te overbruggen tussen deze twee werelden. Lukt het om een organisatie en zijn medewerkersmaar ook een directie, uit die spagaat te halen, dan zijn er grote resultaten te verwezenlijken, is de overtuiging van CombiNobis.

Maar er is wel durf nodig.